eenoudervakantie met pubers

Eenoudervakantie met pubers, welke mogelijkheden?

Als kinderen in de pubertijd zitten, verandert er van alles. Puber meisjes en jongens veranderen snel en kunnen heerlijk tegen de draad in zijn. Meestal schoppen pubers tegen beide ouders. In een eenoudergezin heb je dus het risico dat je als alleenstaande vader of moeder “de schoppaal” bent. Met name bij meisjes verandert het uiterlijk snel. Het is voor die puber meisjes super belangrijk om er mooi uit te zien.

estivant eenouder tienerweken banner

Pubers kunnen onvoorspelbaar gedrag vertonen

En dat alles heeft zijn neerslag op eenoudervakanties met pubers want ook jongens zijn in de pubertijd soms “onhandelbaar” en “onvoorspelbaar”. Als je een eenoudervakantie met pubers boekt, moet je heel zeker weten dat die vakantie ook favoriet is bij je kids en deze aansluiting vinden bij de andere kinderen. Dit is wat je kunt lezen over pubers en de pubertijd.


landal eenoudervakanties banner

groepsfoto op het strand

Welke eenoudervakantie boek je met pubers?

Het is met name afhankelijk van de leeftijd van je kinderen welke 1 ouder vakanties geschikt zijn voor eenouder gezinnen met pubers. Meestal houden pubers vooral van strandvakanties en reizen waar ze kunnen uitgaan. Dus een vakantiepark aan zee met zwembad en discotheek is prima. De meeste kinderen vinden een eenoudervakantie Spanje super. Kamperen in de bossen en hutten bouwen, vinden de meeste pubers al niet meer zo spannend. Een zonvakantie met het vliegtuig naar een warm land, is bijna altijd in de roos. Maar dat soort eenoudervakanties is duur.


TUI Eenoudervakanties banner

Eenoudervakantie Center Parcs

Je kunt zeker wel met puber kinderen een 1 ouder vakantie bij Center Parcs boeken. Daar is voor iedere doelgroep wat te doen.


center parcs familiekorting banner

Het ene kind is het andere niet

Als alleenstaande mama of papa ken jij je dochter of zoon natuurlijk als geen ander. Zeker als je kind bij jou thuis woont. Als je een eenoudervakantie met je puber zoon of dochter gaat boeken, is het verstandig om met je kid(s) te overleggen en vragen wat zij het liefste voor een vakantie willen. Als kinderen inspraak krijgen in de vakantieplannen en ook mogen kiezen, zal de vakantiebestemming altijd goed zijn.


single wintersport 20 tot 35 jaar

Kijk eens naar het aanbod van Estivant

Als je met je zoon of dochter op 1 ouder vakantie gaat, moet je zeker eens naar het aanbod van Estivant kijken. Zij zijn voor 100 % gespecialiseerd in eenoudervakanties. Zeker voor de zomervakantie 2022 is er een leuk en gevarieerd aanbod. En ze hebben ook speciale Tienerweken een aanrader!


estivant eenouder tienerweken banner