Eenoudergezin vakantie

Tips voor het boeken van een leuke eenoudergezin vakantie.

Met deze tips wordt het boeken van een vakantie voor eenoudergezinnen een stuk makkelijker.
Op vakanties zie je steeds meer eenoudergezinnen. Bijna 1 op de 3 huwelijken met kinderen strandt en het aantal ouders dat hun kind alleen of in co ouderschap opvoedt,neemt derhalve ook toe. Gevolg: Steeds meer papa’s en mama’s die een eenoudergezin vakantie boeken.

estivant eenoudervakanties

Hoe vind jij een eenoudervakantie die bij jou en je kid(s) past?

Als je op zoek bent naar de leukste eenoudervakanties, is onze rubriek “meest gestelde vragen” zeker nuttig. Hier vind je praktische tips over vakanties voor alleenstaande ouders, informatie over 1 ouder reisorganisaties en veel meer nuttige zaken. Je krijgt zo al snel een duidelijker beeld van welk type vakantie je zoekt en bij wie te boeken.

moeder met dochter op strandvakantie

landal eenoudervakanties banner

Passieve of actieve eenoudergezin vakantie boeken?

Een belangrijk onderscheid tussen 1 oudervakanties is het type vakanties. Kies je voor een actieve 1 ouder vakantie met bijvoorbeeld paardrijden, watersport, wandelen of zeilen?? Of ga je voor een meer ontspannende en “luie vakantie”. Denk aan een zon- en strandvakantie. Bij nagenoeg alle 1 ouder reisorganisaties kan je kiezen voor een actieve eenouder vakantie. Bij One2Gethertravel kan je zelfs kiezen voor actieve een ouder vakanties in Zweden. Deze reizen zijn met geschikt voor eenoudergezinnen met actieve en oudere kinderen. De leeftijdsgrens ligt hier zo tot 21 a 22 jaar. De meeste gezinnen boeken echter een 1 ouder vakantie met jongere kids.

TUI Eenoudervakanties banner

Eenoudergezin vakantie in de winter boeken.

Als eenoudergezin hoef je in de winter echt niet thuis te blijven. Alle specialisten in een ouder reizen, hebben ook een programma wintersport vakanties voor 1 ouder gezinnen. Meestal is het dan een wintersport vakantie in Oostenrijk maar er zijn ook mogelijkheden om met andere single ouders en kids een skivakantie in Italië of Frankrijk te boeken. Je kunt tegenwoordig zelfs all inclusive eenoudergezin vakanties boeken. Je verblijft meestal in een gezellig familiehotel direct aan de piste. Heb je vragen over wintersport 1 ouder vakanties? Neem contact met ons op.

vader met gezin op wintersport

Op eigen houtje een vakantie met kinderen boeken.

Natuurlijk is er geen enkele verplichting om met andere 1 ouder gezinnen op vakantie te gaan. Je kunt je ook opgeven voor een rondreis met kinderen, een vakantiehuisje boeken of gaan voor een luxe kampeervakantie. Overal op de wereld kom je een ouder gezinnen tegen. Je kunt in geheel eigen stijl je welverdiende vakantie samenstellen of mee gaan met een groepsreis, rondreis of georganiseerde stedentrip. Een luxe cruise is wat minder geschikt voor een vakantie met kinderen.

TUI Eenoudervakanties banner