Goedkoop op vakantie als alleenstaande ouder

Zo ga je goedkoop op vakantie als alleenstaande ouder.

Je kunt ook als een ouder gezin een goedkope vakantie boeken. Zelfs als je voor een zorgeloze eenoudervakantie kiest. In deze blog wat tips over goedkope 1 ouder vakanties en andere mogelijkheden om voordelig op vakantie te gaan.

estivant eenoudervakanties

Kampeervakanties zijn goedkoop

Of je nu een eenouder kampeervakantie bij MarisLfe, One2Gethertravel boekt of kiest voor een 1 ouder kampeervakantie bij Estivant, ook zorgeloze kampeer vakakanties zijn relatief goedkoop. Was kamperen vroeger verblijven in een tent en je eten klaar maken op een klein pitje, tegenwoordig is kamperen “glamping”. Het luxe kamperen heeft zijn entrede gedaan. Kamperen met kinderen is genieten van een goedkope kampeervakantie. En kamperen met andere 1 ouder gezinnen is super gezellig.


landal eenoudervakanties banner

Veel mogelijkheden

Je kunt bij alle gespecialiseerde 1 ouder reisorganisaties een betaalbaar een ouder kampeervakantie boeken. Goedkoop en zorgeloos wel te verstaan. Met een recreatie programma voor de kinderen.
Voorbeelden van campings waar je terecht kunt voor een 1 ouder kampeervakantie zijn De Schotsman in Zeeland, De leistert in Limburg en camping De Stoetenslagh in Rheezerveen, Overijssel. Maar ook in Frankrijk, Duitsland en België vind je campings met programma’s voor alleenstaanden ouders.


selfie eenouder vakantie

Last minute alleenstaande ouder vakantie boeken

Last minute alleenstaande ouder reizen zijn tot 30 % goedkoper. Wel is het zaak dat je niet te lang wacht met boeken want het kan zijn dan er dan géén last minute 1 ouder reizen beschikbaar zijn. Ons advies: Boek uiterlijk 14 dagen voor je geplande eenoudervakantie je last minute vakantie.


TUI Eenoudervakanties banner

Goedkoop vakantiehuisje huren

Als je echt goedkoop op vakantie wilt gaan meer je kids en wilt genieten van 100 % privacy. Onze tip, boek dan een particulier vakantiehuisje. Je vindt de beste super aanbiedingen op sites zoals Marktplaats of Tweedehandsnet maar ook op sites zoals last minute vakantie deals kun je leuke aanbiedingen vinden. Ook voor een compleet verzorgde vliegvakantie naar de zon. Met name Sunweb heeft altijd wel aantrekkelijk aanbiedingen naar de zon. Als je goedkoop op vakantie wilt als alleenstaande ouder, heb je volop opties. In een volgende blog meer mogelijkheden en tips 1 ouder vakanties.