Eenoudervakantie Oostenrijk, voor wintersport- of zomervakantie.
Wie een eenoudervakantie wintersport boekt, gaat in 9 van de 10 gevallen naar Oostenrijk. Dit prachtige land heeft de sportieve vakantieganger dan ook veel te bieden. Of je nu de zomervakantie in Oostenrijk wilt doorbrengen of gaat voor een 1 ouder skivakantie Oostenrijk, in dit land is het altijd prettig vakantie vieren.

Estivant eenouder wintersport banner

Een eenoudervakantie Oostenrijk is een aanrader voor een ouder gezinnen die van een actieve vakantie in de sneeuw, bergen of wandelvakantie houden.


vader met gezin op wintersport

Landal wintersport banner

Welke regio’s zijn favoriet voor eenoudervakanties Oostenrijk?

Wie een wintersport 1 ouder vakantie Oostenrijk wil boeken, kan kiezen in een eenoudervakantie Tirol, Salzbugerland of Karinthië. Voor de zomervakantie Oostenrijk kiezen de meeste 1 ouder reisorganisaties Tirol uit. Laatstgenoemde, Tirol is het meest gezinsvriendelijke wintersportgebied van Oostenrijk. Je vindt er ook meerdere skigebieden die uitermate geschikt zijn voor alleenstaande ouders met kinderen. Voor je eenoudervakantie Oostenrijk is Tirol en Salzburgerland ook bij reisorganisaties zoals MarisLife, One2gethertravel en Estivant favoriet. Er worden ook veel single reizen naar deze gebieden georganiseerd.

TUI Eenoudervakanties wintersport banner

In welke periode je eenoudervakantie Oostenrijk boeken?

Als je in de zomervakantie Oostenrijk wilt bezoeken, is de beste periode mei tot en met augustus. Voor een eenouder wintersport vakantie Oostenrijk zijn de maanden januari, februari en maart het meest aantrekkelijk. In wintersport vakantie Oostenrijk is vrij sneeuwzeker. Zeker de wintersportgebieden Oostenrijk met een hoogte van boven de 2000 meter, zijn in genoemde maanden sneeuwzeker. Ideaal als je als een ouder gezin en skivakantie met kinderen in de leeftijd van 10 tot 21 jaar wilt boeken.


Estivant eenouder wintersport banner

1 oudervakantie Oostenrijk voor 8 of 15 dagen?

Als je mee wilt doen een een georganiseerde wintersport vakantie Oostenrijk voor alleenstaande ouders, kan je kiezen voor een duur van 8 of 15 dagen. Meestal zitten de vliegtickets, hotels, transfers en maaltijden dan in de prijs inbegrepen. Dat is echter per 1 ouder reisorganisatie verschillend. Het aanbod 8 daagse eenoudervakanties Oostenrijk is ruim. Het aanbod 15 daagse 1 ouder vakanties beperkt.

wintersport met singles

Bij welke reisorganisatie je 1 ouder vakantie Oostenrijk boeken?

Alle op deze pagina vermelde 1 ouder reisorganisaties zijn specialist in vakanties voor eenoudergezinnen. Ze bieden allemaal kwaliteit voor een goede prijs. Bij de keuze van een alleenstaande ouder vakantie is uiteraard de prijs, de duur van de reis en het programma van belang. Bij een eenoudervakantie is ook de samenstelling van de groep van belang. Vinden je kinderen aansluiting bij leeftijdsgenootjes?? Bestaat de groep uit 1 ouder gezinnen met een gelijke verhouding mama’s en papa’s? Welke eenoudervakantie Oostenrijk voor jou de beste keuze is, is dus afhankelijk van meerdere factoren.


TUI Eenoudervakanties wintersport banner

Meer inspiratie?

In onze blog vind je meer tips in inspiratie. Je staat met tienduizenden andere eenoudergezinnen niet alleen. Of je nu kiest voor een actieve 1 ouder vakantie of luxe reis, bij ons vind je altijd de meest uitgebreide informatie en het beste aanbod. Ook alleenstaande reizen kunnen super gezellig zijn.


Estivant eenouder wintersport banner