Eenoudervakantie 2022

Wanneer een eenoudervakantie 2022 boeken?

Het jaar 2022 lijkt nog ver weg maar toch is het al over een dikke twee maanden 2022. Wat zal ons in 2022 te wachten staan. Wat zal er voor jou persoonlijk in het verschiet liggen. Krijgen we in 2022 het coronavirus onder controle? Krijg jij een nieuwe relatie, ander werk, ander huis, of verandert er niet zo veel? Eén ding is zeker, het jaar 2022 gaat een bijzonder jaar worden. Hoe dat jaar er uit gaat zien, weet niemand. Wellicht is het een goed idee om, nu al, een eenoudervakantie 2022 te boeken. Bijvoorbeeld een goedkope eenoudervakantie Nederland. De vraag is of en wanneer je dat moet doen.

estivant eenoudervakanties

Iedereen heeft vakantie nodig

Als alleenstaande moeder of vader heb je het niet altijd makkelijk. Je hebt misschien naast het opvoeden van je kind(eren) nog een baan, hebt hobby’s en moet ook nog een tijd vinden om je sociale contacten te onderhouden. De tijd raast maar door en het leven wordt voortdurend in de war geschopt door het coronavirus en alle beperkingen dat met zich mee brengt. Het is wellicht een goed idee om al in 2021 een eenoudervakantie 2022 te boeken. Hetzij een georganiseerde 1 ouder vakantie, hetzij een huisje in het bos aan aan zee. Hier zetten we de voor- en nadelen van het vroeg boeken van je eenoudervakantie 2022 op een rij.

TUI Eenoudervakanties banner

Particulier huisje huren?

Indien je geen behoefte hebt aan een verblijf op een vakantiepark of groepsvakantie, kan je altijd nog een particulier huisje huren. Dat is meestal goedkoper en een garantie voor meer privacy. Er zijn ook particuliere vakantiehuisjes met trampoline en zandbak voor de kinderen te huur.

landal eenoudervakanties banner

De voordelen van het vroeg boeken van je vakantie eenoudergezin 2022.

Aan het vroeg boeken van een vakantie als een ouder gezin zitten voor- en nadelen. Het grote voordeel van het nu boeken van een georganiseerde 1 ouder vakantie 2022 is dat je de zekerheid hebt, dat er nog plek is. Net zoals bij bijvoorbeeld single reizen is het aanbod van goedkope vakanties voor 1 oudere gezinnen beperkt en ben je door zo een speciale vakantie voor 1 ouder gezinnen vroeg te boeken, verzekerd van een plek. Lees hier meer over het boeken van een goedkope 1 oudervakantie. Een 2e voordeel is dat je eenmaal geboekt het plannen van een vakantie 2022 los kunt laten. De voorpret kan al beginnen. Het derde voordeel kan zijn dat je soms een vroeg boek korting krijgt. Zo een vroeg boek korting is soms ook van toepassing als je een vakantiehuisje met kinderen op een vakantiepark boekt.

eenoudervakantie in de herfstvakantie

De nadelen van het vroeg boeken van je eenoudervakantie 2022.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het vroeg boeken van je alleenstaande ouder gezinsvakantie.
Of je nu een 1 ouder vakantie Frankrijk boekt of in Nederland, Ardennen of elders in Europa op vakantie gaat, het vroeg boeken van je vakantie met kinderen heeft ook nadelen. Natuurlijk moet je een gedeelte van de je 1 ouder vakantie 2022 aanbetalen. Maar wellicht een groter nadeel is de onbeheersbaarheid van het coronavirus en de daarbij gaand reisadviezen en reisbeperkingen. Het kan best zijn dat je vakantie 1 oudergezin moet worden geannuleerd omdat er de 1,5 meter afstand regel weer van toepassing is of groepsreizen verboden worden. Het is daarom goed om te weten dat bijna alle reisorganisaties, ook die van 1 ouder vakanties, soepele regels hebben opgesteld ten aanzien van het annuleren van reizen vanwege het Coronavirus. Als een 1 ouder groepsreis niet door kan gaan vanwege het coronavirus kan je meestal kosteloos annuleren. Hetzelfde geldt als je een huisje op een vakantiepark met hond hebt geboekt.

TUI Eenoudervakanties wintersport banner

Tips voor boeken vakantie 2022 in verband met Corona

Of je nu een een ouder gezin vakantie wilt boeken voor de meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie of wintersport vakantie, lees altijd eerst wat de voorwaarden zijn in verband met annuleren door Corona. Als je kosteloos kunt annuleren, is er weinig aan de hand. Je kunt dan al je eenoudervakantie 2022 in november of december 2021 boeken. Het boeken van een particulier vakantiehuisje waarbij de de huursom geheel of gedeeltelijk vooruit moet betalen, is af te raden. Daar is deze tijd te veranderlijk voor. Verder de tip altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen altijd onverwachte omstandigheden zijn zoals ziekte of ongeval waardoor je een geboekte vakantie moet annuleren. Lees hier waar je een reis- en annuleringsverzekering kunt afsluiten.

Estivant eenoudervakantie Nederland banner