Top 10 bestemmingen voor eenoudervakanties met kinderen

Het plannen van een vakantie kan voor iedere ouder uitdagend zijn, maar voor alleenstaande ouders komt er nog een extra dimensie bij kijken. Hoe beheers je de logistiek, houd je de kosten onder controle en zorg je ervoor dat zowel jij als de kinderen een fantastische tijd beleven? Deze top 10 van bestemmingen is speciaal samengesteld voor de avontuurlijke ouder die alleen reist met kinderen. Deze locaties bieden een combinatie van kindvriendelijke activiteiten, toegankelijkheid en een ondersteunende omgeving die de eenoudervakantie tot een onvergetelijke ervaring maakt. Hieronder vertellen we je meer over de top 10 bestemmingen voor eenoudervakanties met kinderen!

estivant eenoudervakanties

Tip: wist je dat er ook aanbieder zijn die speciale eenoudervakanties organiseren? 

Top 10 bestemmingen voor eenoudervakanties met kinderen

landal eenoudervakanties banner

Top 10 bestemmingen voor een eenoudervakantie

1. Landal Greenparks – Europa

Europa’s Landal Greenparks zijn een klassieker onder de eenoudervakanties. Met activiteiten voor alle leeftijden, van zwembaden en speelparken tot outdoor avonturen, kunnen families genieten van een gevarieerd aanbod terwijl ze de gemakken van thuis niet hoeven te missen.

2. Orlando, Florida – Verenigde Staten

Het thuis van Disney World, Universal Studios en SeaWorld, Orlando is een droom voor kinderen van alle leeftijden. Voor de solo ouder bieden veel resorts kinderclubs en speciale activiteiten waardoor je zelf ook wat ontspanning kunt inplannen.

3. Costa Rica

Met zijn rijke biodiversiteit en tal van eco-vriendelijke avonturen is Costa Rica een spannende bestemming voor gezinnen. Zipline door de boomtoppen of ga op een schildpaddenwatching tour. De ‘Pura Vida’-levensstijl is bijzonder uitnodigend voor ouder alleen vakanties die gericht zijn op natuur en ontspanning.

4. Japan

Japan kan een fascinerende bestemming zijn voor families, met zijn mix van cultuur, technologie en geschiedenis. Van het verkennen van de straten van Tokio tot het bijwonen van een traditionele theeceremonie, Japan biedt een veilige en schone omgeving die perfect is voor kinderen om te ontdekken.

Top 10 bestemmingen voor eenoudervakanties met kinderen

5. Kreta, Griekenland

Kreta is een eiland dat een rijke cultuur combineert met prachtige stranden en gastvrije inwoners. Met veel resorts die zijn afgestemd op gezinnen, kunnen solo ouders ontspannen terwijl hun kinderen genieten van activiteiten onder professionele begeleiding.

6. Toscane, Italië

Italië charmeert met zijn keuken, landschap en langzame levensritme. Een boerderijvakantie in Toscane kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor gezinnen, waar kinderen de vrije natuur kunnen verkennen, terwijl ouders genieten van de lokale wijnen en gerechten.

7. Thailand

Voor de ouderalleen die op zoek is naar een exotische vakantie, is Thailand een topkeuze. Met zijn vriendelijke bevolking, prachtige stranden en culturele ervaringen, is het land zowel budgetvriendelijk als avontuurlijk.

8. Canada

Canada’s natuurlijke schoonheid maakt het een speeltuin voor outdoor liefhebbers. Of je nu kiest voor een hut bij een meer in de Rocky Mountains of een stedentrip naar Vancouver, Canada biedt tal van opties voor gezinnen om samen te verkennen.

9. Nieuw-Zeeland

Voor de avontuurlijke ouder en kind biedt Nieuw-Zeeland een scala aan activiteiten, van hobbitdorp tours tot bungeejumpen voor de oudere kinderen. Het is een veilig land met een vriendelijke sfeer die het reizen makkelijk maakt.

10. Nederland

Met fietsvriendelijke steden zoals Amsterdam en attracties zoals de Efteling, biedt Nederland een ontspannen en leerzame vakantie-ervaring voor ouder en kind. De Nederlanders zijn gastvrij en bijna iedereen spreekt Engels, wat de communicatie vereenvoudigt.


Vakantie plannen als alleenstaande ouder hoeft geen intimiderende onderneming te zijn. Deze bestemmingen tonen aan dat met een beetje onderzoek en planning, eenoudervakanties kunnen uitgroeien tot jaarlijkse hoogtepunten vol vreugde en bonding. Waar je ook heen gaat, herinner jezelf eraan dat de reis net zo belangrijk is als de bestemming en dat de gedeelde ervaringen het allemaal waard zijn.