Op vakantie met vliegtuig

Tips als je op vakantie met vliegtuig gaat.

Overweeg je om van de zomer een vliegvakantie met je kids te boeken? Ga je als alleenstaande ouder naar een verre vakantiebestemming? Dan kunnen de tips op deze pagina je misschien helpen een goedkope en veilige vliegvakantie met je kids te boeken.

estivant eenoudervakanties

Welke vakantielanden zijn veilig?

Als je als alleenstaande vader of moeder een verre reis gaat maken, is de keuze van het vakantieland extra belangrijk. Zeker als je je vakantie zelf organiseert en je kinderen nog maar 4, 5 of 6 jaar zijn, heb je een extra verantwoordelijkheid. En in het buitenland kunnen heel andere regels gelden dan hier. Daar komt bij dat als je zelf je vliegtickets voor jou en je kinderen boekt en alleen met je kinderen gaat vliegen, daar een aantal praktische zaken en verantwoordelijkheden bij komen. Als single ouder op vliegvakantie gaan, betekent hard werken. Zeker als je een single moeder bent en je nog een kind van 1,2 of 3 jaar hebt.

eenouder zomervakantie

landal eenoudervakanties banner

Vermijd bepaalde vakantielanden als alleenstaande moeder.

Helaas bestaan er nog steeds vrouwonvriendelijke vakantielanden. Vermijd in het kader van eenoudervakanties landen als Marokko, Saoudi Arabië of Egypte, daar is de man nog steeds de baas en hebben vrouwen weinig te vertellen. Alleenstaande moeders worden in deze categorie landen soms “met de nek aangekeken” en niet als serieus behandeld. Zelfs niet op een 1 ouder vakantie.

TUI Eenoudervakanties banner

Spanje, Frankrijk, Griekenland en Portugal zijn okay.

Als je als single ouder per se een vliegvakantie wilt maken, zoek dan een veilig vakantieland binnen Europa. Landen als Spanje, Frankrijk, Portugal en Griekenland zijn vrij zonzeker en staan niet discriminerend tegenover alleenstaande ouders en vrouwen in het bijzonder. Daar komt bij dat een eenoudervakantie Spanje, Griekenland, Portugal of Frankrijk relatief goedkoop is. Zelfs als je met het vliegtuig naar je vakantieadres reist. In het geval van een 1 ouder vakantie Spanje of Frankrijk van Estivant of Maris Life reis je binnen de veiligheid van een groep. Misschien is dat nog wel belangrijker dan een lage prijs voor je vakantie met vliegtuig.