Meest gestelde vragen aangaande eenoudervakanties.

estivant eenoudervakanties

Als single vader of moeder wil je het beste voor jou en je kind(eren). Van een leuke en onbezorgde vakantie kunnen genieten, hoort daar zeker ook bij. Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen. Heb je een persoonlijke vraag of wil je extra informatie over een bepaalde 1 ouder vakantie? Neem contact met ons op en stel je vraag. Wij antwoorden altijd persoonlijk en als het even kan binnen 2 werkdagen.

Vraag 1. Bij welke reisorganisatie kan ik het beste een eenoudervakantie boeken?
Antwoord: Er zijn 4 reisorganisaties die zich een echte 1 ouder vakantie specialist kunnen noemen. Zij zijn de specialist in georganiseerde vakanties voor eenouder gezinnen. Daarnaast bieden vele touroperators reizen en huisjes aan waar jij als single ouder ook kunt boeken. Als je een onbezorgde vakantie wilt en het prettig vindt om in het gezelschap te zijn van andere single ouders en kun kids, is een 1 ouder vakantie georganiseerd door MarisLife, Estivant, Cirkel Reizen of One2Gethertravel een goed plan. Wie van deze 4 specialisten voor jou de leukste een ouder gezin vakantie aanbiedt, kunnen we niet zeggen. Eén en ander heeft natuurlijk ook te maken met je vakantie voorkeur, je budget en je gezinssamenstelling. De leeftijd van je kind(eren) is zeker ook een belangrijk punt.

landal eenoudervakanties banner

Vraag 2. Tot welke leeftijd kunnen de kinderen mee?
Antwoord: Bij de specialisten in eenoudervakanties zijn kinderen tot 18 jaar welkom. Bij One2Gethertravel kunnen kinderen tot ongeveer 21 jaar nog mee met een aantal actieve 1 ouder gezin reizen. Denk aan bestemmingen in Zweden en Noorwegen.

Vraag 3. Zijn er ook 1 ouder vakanties met eigen vervoer?
Antwoord: Er is een groot aanbod 1 ouder vakanties waarbij je met eigen vervoer kunt reizen. Heb je geen eigen auto? Er zijn ook alleenstaanden ouder vakanties waarbij je met een luxe touringcar vervoerd wordt. Bij de buitenlandse 1 ouder vakanties vertrek je vaak vanaf Schiphol en kan je met de trein naar de verzamelplaats reizen. Wat de meeste kampeervakanties betreft, daar ga je meestal naar toe met eigen vervoer.

TUI Eenoudervakanties banner

Vraag 4. Kan ik ook een goedkope 1 ouder vakantie boeken?
Antwoord: Er is een groot aanbod goedkope eenoudervakanties. Het gaat dan met name om 1 ouder kampeer vakanties binnen de Benelux. Ook voor single ouders met een beperkt budget is er volop keuze, ook in een vakantiepark met zwembad.

Vraag 5. Wat kan ik van een één ouder wintersport vakantie verwachten?
Antwoord: Onze ervaring is dat de 1 ouder wintersport reizen van Estivant, MarisLife, One2Gethertravel en Cirkel Reizen, de zogenaamde 1 ouder wintersport reis specialisten, goed en volledig zijn georganiseerd en zowel de ouders als kids veel wintersport plezier kunnen beleven. De pistes en apres ski mogelijkheden zijn top. De hotels uitstekend. De sfeer tijdens deze wintersport reizen in onder andere Oostenrijk en Italië is meer dan goed.

Tot zover de meest gestelde vragen eenoudervakanties. Deze rubriek meest gestelde vragen aangaande single wintersport, zal in de toekomst verder uitgebreid worden. Volg ook onze blog.

TUI Eenoudervakanties banner