Eenoudervakantie en geld besparen

Tips hoe je vóór en tijdens je eenoudervakantie geld kunt besparen

Stel, je bent een alleenstaande ouder en je zoekt mogelijkheden om voor de komende eenoudervakantie geld te besparen. Misschien wil je nu al geld besparen en sparen om later dit jaar een leuke eenouder gezinsvakantie te kunnen boeken In deze blog wat tips, ook niet vakantie gerelateerd. Geld besparen kan je zeker ook als een ouder gezin en niet alleen voor je vakantie.

estivant eenoudervakanties

Energie en geld besparen

Eenvoudig geld besparen op je energie rekening, het kan echt. Op de website Duurzaam Doe Je Zo staan vele tips hoe je door een bewuste manier van omgaan met energie veel geld kunt besparen. En overstappen naar een duurzame en wellicht goedkopere energie leverancier kan je ook veel geld besparen. Soms wel tot 150 euro per maand. Als je een gedeelte van die besparingen weg zet voor een leuke 1 ouder vakantie sla je 2 vliegen in één klap. Lees deze bespaartips op Duurzaam Doe je Zo.


landal eenoudervakanties banner

Bij meer dan 1 supermarkt je boodschappen doen

Na energie is eten en drinken kopen natuurlijk ook een grote kostenpost en opgroeiende kinderen “eten je de oren va het hoofd”. Je kunt veel geld besparen door niet in één supermarkt je boodschappen te doen maar op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen bij diverse supermarkten. Het kost je veel tijd maar als één ouder gezin met 1 of 2 kinderen kan je zo al snel een 50 tot 100 euro per maan betalen. Houd je dat een 6 maanden vol dan heb je dus al een 300 tot 600 euro extra voor de komende een ouder vakantie bij elkaar gespaard.

Particulier vakantiehuis huren.

Als je wat geld bij elkaar hebt gespaard voor je 1 ouder vakantie en mogelijk het vakantiegeld is uitgekeerd, is het zaak om goede keuzes te maken bij het boeken van je eenoudervakantie. Wordt het een dure een ouder vakantie met andere 1 ouder gezinnen of trek je er met de kids alleen op uit. In het 2e geval kan je goedkoper uit zijn als je een particulier huisje kunt huren, bij voorkeur rechtstreeks bij de huiseigenaar. Een particulier vakantiehuis huren in de buurt van de zee of strand, is best een goed idee maar meestal duur. Zelfs een strandhuisje huren voor 2 of 3 personen is prijzig. Een particulier huisje huren in de bossen is meestal wel betaalbaar. Echter, meestal niet in het kader van een een ouder gezinsvakantie met pubers.


vader met gezin in vakantiehuis

Een last minute eenoudervakantie boeken

Geld besparen door een last minute te boeken. Wil je toch graag je vakantie vieren samen met andere 1 ouder gezinnen maar dan wel zo goedkoop mogelijk? Boek dan, indien beschikbaar, een last minute een ouder vakantie Nederland. In principe kan je zo een last minute vakantie voor 1 ouder gezinnen nog tot een paar dagen voor vertrek boeken. Helaas zal niemand een garantie kunnen afgeven voor beschikbaarheid. Wed daarom nooit op één paard en laat bij last minute vakanties meerdere opties open. Een last minute eenoudervakantie Frankrijk bijvoorbeeld hoeft als kampeervakantie ook niet duur te zijn.


eenoudervakantie in de herfstvakantie

Andere mogelijkheden goedkoop op vakantie te gaan als 1 ouder gezin

Er zijn meerdere manieren om als 1 ouder gezin goedkoop op vakantie te gaan. Een kampeervakantie is de bekendste vorm. Als je vandaag begint met sparen en de goedkoopste en leukste mogelijkheden met elkaar vergelijkt, kan je dit jaar misschien wel 2 keer een eenoudervakantie boeken. Alles begint bij sparen, besparen en 1 ouder vakantie mogelijkheden vergelijken. Geld besparen kan je op vele manieren.