Eenoudervakanties en corona update

Coronavirus en eenoudervakanties

Het is nog steeds mogelijk om eenoudervakanties te boeken bij reisorganisaties zoals Estivant, MarisLife en One2Gethertravel. Deze 1 ouder reisorganisaties bieden zoveel als mogelijk “coronaproof 1 ouder vakanties aan”. Omdat het aantal besmettingen in veel landen weer toeneemt en een aantal landen de code oranje nu heeft, is de vraag wat je als alleenstaanden ouder het beste kunt doen als je met je kid(s) op vakantie wilt. Een georganiseerde eenoudervakantie boeken bij Estivant, Maris Life of One2Gethertravel of op eigen houtje op vakantie gaan en een huisje boeken. Een ander alternatief, thuisblijven en uitstapjes maken.

estivant eenoudervakanties

Eenoudervakanties in eigen land

Het wordt misschien een ééntoning verhaal. Het lijkt erop dat het vieren van je vakantie in eigen land de minste risico’s met zich mee brengt. Als je een 1 ouder vakantie in het buitenland boekt, loop je toch kans dat als dat land tot risicoland wordt verklaard, je in het thuisland verplicht in quarantaine moet. En dat wil jij zeker als alleenstaande vader of moeder voorkomen. En als er een volledige mondjes kap plicht komt, ben je ook niet blij. Al helemaal niet als je kind ook een gezichtsbreed mondjes kap moet dragen. Je vakantie in eigen land, lijk in de huidige periode van instabiliteit dat ook de beste oplossing. Die kan je boeken via een 1 ouder reisorganisatie of op eigen initiatief. De keuze is aan jou.

Andere alleenstaande ouders ontmoeten

Als single mama of papa is het belangrijk om contacten te hebben met andere single ouders. Zeker als je pas gescheiden bent of je partner overleden is, kan je steun vinden bij andere single ouders. Een door Estivant, Maris Life of One2Gether georganiseerde 1 ouder vakantie biedt het grote voordeel dat je veel contacten zult hebben met andere single ouders. Die contacten gaan op bijvoorbeeld een één ouder camping vanzelf want vaak kampeer dan je dan op een veld met alleen maar eenoudergezinnen. Het is één van de voordelen van een georganiseerde 1 ouder vakantie. Je hebt snel aanspraak en zult je niet zo snel eenzaam voelen.

landal eenoudervakanties banner

Bij georganiseerde eenoudervakanties hoort een activiteiten programma voor de kids.

Ook ontzettend leuk en van grote méérwaarde. Als je een alleenstaande ouder vakantie boekt bij Estivant, One2Gethertravel of Maris Life zit daar standaard een activiteiten programma bij voor de kids. Denk aan spelletjes, met elkaar spelen, een speurtocht, tekeningen maken voor de kleintjes of een andere vorm van sport of spel. Of misschien wel een tekenfilm kijken, toneel of muziek. Genoemde 1 ouder reisorganisaties zorgen altijd voor enthousiaste recreatie teams en de kids vinden dat in de regel ontzettend leuk.

TUI Eenoudervakanties banner

Ervoor kiezen een vakantiehuisje te huren

Als je het een te groot risico vindt een soort groepsvakantie te boeken, want dat zijn 1 ouder vakantie, kan je ook kiezen voor een individuele vakantie met met de kids een leuk vakantiehuis je in het bos of aan zee huren. Als je de prijzen van de diverse aanbieders van vakantiehuisjes vergelijkt, zie je dat daar grote verschillen in prijzen zitten. Sommige vakantieparken bieden bungalows aan met kinderkorting. Je kunt er ook voor kiezen een last minute vakantiehuisje te huren. Goedkoper en je kunt inspelen op het weer.

Ervoor kiezen dagjes uit te gaan met de kinderen

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een jaartje thuisblijven en dagjes uit gaan. Een dagje naar het strand kost niet veel, een pretpark daarentegen kan flink prijzig zijn. Bij jou in de buurt zit vast wel een kinderboerderij of zwembad. Een kinderhand is snel gevuld. Kinderen zijn vooral met wat extra aandacht van papa en / of mama blij! Corona blijft voorlopig wel een woord met betekenis. Het leven gaat echter gewoon door en we moeten er met zij allen het beste van maken!

TUI Eenoudervakanties banner